IDG # 4

Simone van Dijken initiated the Independent Drawing Gig #4 in The Moth.
Here's a summary of what happened...

Independent Drawing Gig IV
10 Oktober 2008
www.indiedrawingsgig.com
Den Haag-Istanbul–Seoul–Oakland–New York–Vilnius-Skopje–St-Martensvoeren!

Dear X,

aanstaande vrijdag 10 oktober vlijt de lokale Independent Drawing Gig IV zich vanaf 16:30 uur neder in De Mot, St-Martensvoeren, Belgie. De IDG4 verspreidt zich over de aardbol als een zacht virus. In 2005 initieert Linas Jablonskis in zijn woonplaats Vilnius de eerste gig met kunstenaars en underground bands. Een samenwerking met o.a. Yane Calovski's D (is for drawing - magazine) en Fukt (Berlijn) is ontstaan. In 2008 vestigt de IDG zich in semi-lege kapellen, galerieruimtes in metropolis, de outskirts, het hart van het platteland: in St-Martensvoeren, net over de Belgische grens, geeft De Mot onderdak aan het werk van de volgende kunstenaars / performers / muzikanten:

Birgitta van Drie / Marcel de Buck / Gam Bodenhausen / Annette Stahmer / Petra Kaiser/ Stephane Querrec / Ray Moon / Simone van Dijken / The Skills

Hysterici en meesters, wees welkom.
In de namiddag opent 'onze' editie in het bijzijn van de eregast, met optredens, soep by Erik en hopelijk prettig herfstweer. In de attachment vindt U een routebeschrijving voor De Mot......... we hopen U te zien vrijdag.

Gegroet,
IDGIV.